Logo

BESPLATNA DOSTAVA unutar Hrvatske iznad 100€, izvan Hrvatske iznad 150€.

Paradontitis i magnezij

Parodontitis je infekcijska bolest koja utječe na tvrdo i meko tkivo koje okružuje zube, a uništava alveolarne kosti i vezivno tkivo. Činjenica je da nedostatak magnezija je povezan je s periodontalnom bolesti.
1587392103569.jpeg

Paradontitis


Parodontitis je infekcijska bolest koja utječe na tvrdo i meko tkivo koje okružuje zube, a uništava alveolarne kosti i vezivno tkivo. To je multifaktorska bolest u kojoj mnogi čimbenici mogu doprinijeti njenom stvaranju, uključujući dijabetes, pušenje i prehrambene uvjete.

Iako su parodontne bolesti vrlo povezane s posebnim vrstama patogenih bakterija, većina gingivnih tkiva može biti oštećena kad osoba nije dovoljno otporna na mikroorganizme, kao i zbog nedostatka ravnoteže između prehrambenih uvjeta i destruktivnih čimbenika.

Prehrana ima veliki učinak na upalne reakcije u ljudskom tijelu, kao i na staničnu imunost. Ona također igra važnu ulogu u zacjeljivanju rana, a parodontitis je takva vrsta rana u kojoj su potrebne dobre prehrane navike kako bi se pokrenuli procesi ozdravljenja.

Dnevna prehrana čovjeka mora sadržavati makronutrijente i mikronutrijente. Potreba za mikronutrijentima mjeri se mikrogramom ili miligramom, a sadrži, na primjer, vitamine i minerale. Dnevna potreba za nekim mikronutrijentima poput bakra, željeza i cinka je oko 100 mikrograma. Ti elementi imaju različite funkcije i metaboličke značajke, koje se smatraju neophodnima za opće zdravlje. Oni su također potrebni za neke enzimske sustave u tijelu kao što su DNA, RNA i alkalna fosfataza. A svi do jednoga trebaju magnezij kako bi odradili svoj dio u stanicam. Zamislite si magnezij kao ključ koji je potreban da se otvore vrata.
Postoji tajna veza između bakra i magnezija u plazmi i periodontalnoj bolesti i zajedno čine čuda.

Činjenica je da nedostatak magnezija je povezan je s periodontalnom bolesti. Znastvenici su zaključili da postoji povezanost između statusa magnezija i parodontnog zdravlja u analizi baziranoj na dodavanju magnezija prehrani. Ovi rezultati upućuju na to da prehrana nutrijentnog magnezija može poboljšati parodontno zdravlje. Puno vas mi se pohvalilo da su rješili svoje upale u usnoj šupljini spricanjem samog magnezij klorida na mjesto upale.


#be_natur - FEEL THE DIFFERENCE
Newsletter

Sign up for our newsletter! We will inform you about the various benefits of magnesium, tips, interesting facts and promotions in our webshop.