Logo

BESPLATNA DOSTAVA unutar Hrvatske iznad 100€, izvan Hrvatske iznad 150€.

Magnezij i nesanica - Kako pobijediti nesanicu?

Proizvodnja melatonina koja regulira stanje spavanja poremećena je nedovoljnim magnezijem. Magnezij može pomoći našem tijelu i opustiti mozak!
1587393836626.jpeg

 Magnezij i nesanica - Kako pobijediti nesanicu?

Proizvodnja melatonina koja regulira stanje spavanja poremećena je nedovoljnim magnezijem.
Magnezij može pomoći našem tijelu i opustiti mozak!
Da bismo zaspali i spavali, naše tijelo i mozak trebaju se opustiti.
Na kemijskoj razini, magnezij pomaže ovom procesu aktiviranjem parasimpatičkog živčanog sustava, sustava koji je odgovoran za smirenje i opuštanje .

Prvo, magnezij regulira neurotransmitere koji šalju signale kroz živčani sustav i mozak.
On također regulira hormon melatonin koji upravlja ciklusima spavanja i buđenja u našem tijelu.

Drugo, ovaj se mineral veže na receptore gama-aminobutirne kiseline (GABA). GABA je neurotransmiter odgovoran za zaustavljanje aktivnosti živaca. To je isti neurotransmiter koji koriste lijekovi za spavanje.
Pomažući umiriti živčani sustav, magnezij može pomoći u pripremi tijela i uma za spavanje.

Ne samo da vam magnezij može pomoći da zaspite, nego igra i ulogu u postizanju dubokog i ugodnog sna.
Osobe koje imaju dovoljno magnezija u organizmu svaki dan, pokazuju višu razinu renina i melatonina, dva hormona koji pomažu u reguliranju sna.

Osobe koje imaju nemiran san, nestabilan san i bude se umorne imaju zasigurno manjak magnezija u organizmu. To je posljedica utjecaja ovog minerala na živčani sustav a stoga da ga osobe sa deficitom nemaju dovoljno – loše spavaju. Magnezij blokira više “ekscitabilnih” molekula od vezanja za neurone, što rezultira smirenijim živčanim sustavom. Svakodnevno uzimanje magnezija kroz prehranu i dodatke definitvno će poboljšati naš san i faze spavanja.

Slijedeće stvari mogu uz manjak magnezija utjecati na kvalitetu sna!

Amalgamske plombe! oslobađaju živinu paru koja zatim ulazi u pluća. Odavde 80% se apsorbira u krvotok. To se može dogoditi sa svakim dahom. Živa iz amalgamskih plombi također može prolaziti kroz grlo u želudac svaki put kada progutate slinu, gdje se pretvaraja u metilmerku (Metilmerkura, za koju se zna da je najopasnijima među živinim spojevima, nastaje kada se anorganska živa koja cirkulira u općem okolišu otopi u slatkovodnoj i morskoj vodi. Poznato je da se kondenzira kroz ekološki lanac ili da ju se koristi za konzervanse i u kosmetičkoj i prehrambenoj
industriji. Živa je toksična za središnji i periferni živčani sustav. Može utjecati na živčani, probavni i imunološki sustav, kao i na pluća i bubrege. To može rezultirati neurološkim poremećajima u ponašanju s simptomima kao što su podrhtavanje, nesanica, gubitak pamćenja, neuromuskularni efekti, glavobolje , kao i motorne disfunkcije.

Nedovoljno tame u sobi u kojoj spavamo, kao i elektronski uređaji koji svjetle ili odašilju bilo kakve signale.

Melatonin je izlučen od pinealne žlijezde koja pomaže pri održavanju cirkadijalnog ritma, tj. Spavanja i vremena u usponu. Dakle, dok spavate u mračnoj sobi, razina melatonina će porasti i tjelesna temperatura će pasti. Kako se to događa, oslobađa se hormon rasta koji pomaže tijelu da ozdravi, poboljšava sastav tijela, pomaže u izgradnji mišićnog tkiva i povećava gustoću kostiju. Ali zbog poremećenog cirkadijanskog ritma, mnogi od vas ne dobivaju odgovarajući san ili potrebnu tamu da bi se vaše tijelo liječilo. To povećava stres. Stres uzrokuje automatski nesanicu.

Dragi moji samo par miligrama hranjive tvari ako fali mi osjećamo to. Sva akcija daje reakciju ali isto tako svaka neakcija. Nahranimo organizam magnezijem i uklonimo čimbenike lošeg sna. Vrijeme je da spavamo ko bebe.


#be_natur - FEEL THE DIFFERENCE
Newsletter

Sign up for our newsletter! We will inform you about the various benefits of magnesium, tips, interesting facts and promotions in our webshop.