Logo

BESPLATNA DOSTAVA unutar Hrvatske iznad 100€, izvan Hrvatske iznad 150€.

Magnezij: Važan mineral za svaku životnu dob

Magnezij nije samo ključan za fizičko zdravlje; njegova uloga u mentalnom blagostanju jednako je važna.
Logo

Magnezij nije samo ključan za fizičko zdravlje; njegova uloga u mentalnom blagostanju jednako je važna. Ovaj mineral igra bitnu ulogu u regulaciji neurotransmitera, koji šalju poruke u mozgu, te može pomoći u smanjenju simptoma depresije i anksioznosti. Uz to, magnezij doprinosi boljem snu regulirajući produkciju melatonina, hormona odgovornog za cikluse spavanja i budnosti. Znanstvena istraživanja također ukazuju na to da adekvatan unos magnezija može smanjiti rizik od razvoja nekih kroničnih bolesti, uključujući hipertenziju i dijabetes tipa 2. Upravo zbog ovih razloga, mnogi stručnjaci preporučuju povećani unos magnezija kroz različite oblike dodataka prehrani i obogaćene namirnice. Što se tiče odabira između različitih oblika magnezija, važno je razumjeti njihove specifične prednosti. Magnezij citrat, na primjer, poznat je po svojoj sposobnosti da poboljšava probavu i olakšava zatvor, dok je magnezij oksid često preporučen kao kratkoročno rješenje za želučane probleme. Magnezij klorid, s druge strane, hvali se visokom bioraspoloživošću i brzim djelovanjem, što ga čini idealnim za brze intervencije. Be Natur magnezij ne samo da pokriva sve ove različite oblike, nego također osigurava proizvode visoke čistoće. Njihove formule su rigorozno testirane kako bi se osigurala maksimalna efikasnost bez štetnih dodataka, što je od presudne važnosti kada je u pitanju suplementacija.


Uključivanje magnezija u vašu prehranu može biti jednostavno, uz širok spektar proizvoda koje nudi Be Natur. Bez obzira na vaš životni stil ili specifične zdravstvene potrebe, moguće je pronaći formulu koja će vam pomoći da ostvarite i održavate optimalno zdravlje. Pravilnim odabirom magnezija i redovitom uporabom, možete značajno poboljšati svoju kvalitetu života, promovirajući sveukupno dobrobiti i zdravlje.


Magnezij u spreju - Be Natur Ionic Mg Ultra Rapid: Brza apsorpcija za trenutno olakšanje


Be Natur Ionic Mg Ultra Rapid magnezij u spreju je jedan od najinovativnijih oblika dopune magnezija. Ovaj oblik omogućuje brzu apsorpciju direktno kroz kožu, što ga čini idealnim za brzo olakšanje od grčeva u mišićima i bolova. Be Natur Ionic Mg Ultra Rapid magnezij u spreju posebno je popularan među sportašima i onima koji vode aktivan životni stil jer pruža trenutno olakšanje i pomaže u oporavku mišića nakon napornih aktivnosti.


Tablete i kapsule: Praktične i pouzdane


Za one koji preferiraju klasične oblike suplementacije, magnezij tablete i kapsule su izvrstan izbor. Ovi oblici magnezija idealni su za redovitu uporabu, pružajući tijelu potrebne količine ovog važnog minerala u dosljednim, kontroliranim dozama. Najbolji magnezij u ovom obliku dolazi s garantiranom čistoćom i koncentracijom, osiguravajući da dobijete maksimalnu korist od svake doze.


Magnezij za posebne skupine: Djeca i trudnice


Magnezij je posebno važan za djecu u razvoju i trudnice. Magnezij za djecu pomaže u pravilnom razvoju kostiju i održavanju zdravlja živčanog sustava, dok magnezij za trudnice podržava zdravlje majke i razvoj fetusa. Be Natur nudi formule koje su sigurne i prilagođene potrebama ovih osjetljivih skupina, osiguravajući da i oni najmlađi i buduće majke imaju adekvatnu razinu magnezija.


Vrste magnezija: Koje su razlike?


Na tržištu je dostupno nekoliko oblika magnezija, svaki s određenim karakteristikama koje utječu na njegovu apsorpciju, učinkovitost i preporučenu upotrebu.


  • Magnezij CITRAT – kompleks magnezija i limunske kiseline. Jedan od bolje bioraspoloživih i apsorbirajućih oblika magnezij. U umjerenim količinama potiče pravilan rad crijeva zbog prirodno laksativnog učinka.
  • Magnezij OKSID – kompleks magnezija s kisikom.Koristi se za ublažavanje zatvora. Ne koristi se za sprječavanje ili liječenje nedostatka magnezija jer se jako malo apsorbira.
  • Magnezij KLORID – kompleks magnezija i klora. Dobra bioraspoloživost , koristi se za pomoć kod probavnih problema kao što su napuhnutost, žgaravice i zatvora.
  • Magnezij SULFAT – kompleks magnezija sa sumporom i kisikom. Poznat kao Epsomova sol, koristi se za ublažavanje bolova i bolnih mišića te ublažavanje stresa.
  • Magnezij GLICINAT – kompleks magnezija i glicina (neesencijalna aminokiselina). Jedan od bolje apsorbirajućih oblika, ne izaziva probavne probleme, ima ulogu u ublažavanju stresa, anksioznosti i poremećaje spavanja.
  • Magnezij MALAT – kompleks magnezija i malične (jabučne) kiseline. Odličan izbor za osobe koje muči umor jer je malična kiselina prisutna u većini stanica u tijelu i dio je enzima koji imaju ključnu ulogu u proizvodnji energije.


Sve ove dobrobiti magnezija možete pronaći u jednom proizvodu kao što je Be Natur Ionic Mg ultra rapid. Pri odabiru najprikladnijeg oblika magnezija, važno je uzeti u obzir osobne zdravstvene ciljeve i stanje, kao i preporuke zdravstvenog savjetnika. Ovo osigurava da odaberete magnezij koji najbolje odgovara vašim potrebama, čime maksimizirate njegove potencijalne zdravstvene prednosti.


Zaključak


Izbor pravog oblika magnezija može značajno utjecati na vašu kvalitetu života i zdravlje. Bilo da preferirate praktičnost tableta i kapsula, želite brzu efikasnost magnezija u spreju, ili tražite specijalizirane formule namijenjene djeci i trudnicama, Be Natur nudi pouzdanu opciju koja je prilagođena različitim potrebama i životnim stilovima. Uvrštavanjem magnezija u vašu svakodnevnu rutinu, ne samo da možete poboljšati fizičko zdravlje—poput jačanja kostiju i mišića—već i mentalno blagostanje, smanjujući simptome stresa i poboljšavajući kvalitetu sna.


Magnezij je također ključan u prevenciji i upravljanju mnogim kroničnim stanjima, uključujući srčane bolesti i dijabetes. Odaberite najbolji magnezij za svoje osobne potrebe i savjetujte se sa svojim zdravstvenim savjetnikom kako biste osigurali optimalnu upotrebu i doziranje. Osjetite razliku koju kvalitetan magnezij može napraviti u vašem zdravlju i dobrobiti, i dopustite da Be Natur bude vaš partner u stvaranju zdravijeg, ispunjenijeg života. Uz pravu dopunu magnezija, vaše tijelo će vam biti zahvalno, a vi ćete moći u potpunosti iskoristiti svaki dan, osjećajući se bolje, jače i mentalno stabilnije.


Magnezij je bitan za vaše temelje zdravlja. Osnažite svoje tjelesno i mentalno zdravlje uz Be Natur Ionic Mg Ultra Rapid magnezij koji djeluje brže nego ikad prije:


  • Dermatološki testiran
  • Prikladan za osjetljivu kožu, djecu, trudnice i starije osobe


#be_natur - FEEL THE DIFFERENCE
Newsletter

Sign up for our newsletter! We will inform you about the various benefits of magnesium, tips, interesting facts and promotions in our webshop.