Logo

BESPLATNA DOSTAVA unutar Hrvatske iznad 100€, izvan Hrvatske iznad 150€.

Idemo skijati! Što ne smijete nikako zaboraviti?

Magnezij je najbitniji mineral za normalnu mišićnu kontrakciju i opuštanje, ključan je igrač u više od 300 biokemijskih reakcija u tijelu, uključujući proizvodnju ATP-a, glavnog izvora energije za naše stanice.
1587391546319.jpeg

Magnezijsku magiju za sve amatere skijaše i zaljubljenike u najpopularniji zimski sport SKIJANJE!

Očito je da za skijanje trebate , štapove, skije kao i odgovarajuću zimsku odjeću pri skijanju. Ali trebali biste uzeti i vitamine i minerale s sobom. Ako opteretiti svoje tijelo za vrijeme zime i skijanja, potreban vam je veći unos određenih tvari a jedna od njih je magnezij. Budite sigurni da će vam vaše tijelo biti zahvalno za dodavanje magnezija kod ove zimske radosti.

Mišićni grčevi tijekom ili poslije skijanja na padinama i njihov uzrok kao i siptomi bolesti nadmorske visine.

Nedostatak magnezija je krivac, a i objasniti ću zašto.

Magnezij je najbitniji mineral za normalnu mišićnu kontrakciju i opuštanje, ključan je igrač u više od 300 biokemijskih reakcija u tijelu, uključujući proizvodnju ATP-a, glavnog izvora energije za naše stanice. Svakako ćete cijeniti opskrbu energijom tijekom skijanja.

Bez odgovarajuće razine magnezija dolazi do grčenja mišića i umora. Čak i lagani nedostatak magnezija može narušiti atletsko djelovanje i pojačati bolove nakon sportske aktivnosti. Nažalost, kod 80% populacije nedostaje magnezija u organizmu i grčevi su siptom koji ukazuje na to.

Prerađena hrana je bez magnezija, a hrana bogata magnezijem kao što je tamno zeleno povrće nema dovoljne količine magnezija kojeg smo u davnoj prošlosti unosili isključivo kroz prehranu.

Želučana kiselina važan je čimbenik u apsorpciji hranjivih tvari, uključujući magnezij. No, želučana kiselina se smanjuje s dobi, često rezultirajući još slabijom apsorpcijom magnezija iz prehrane. Zaključak je vrlo jednostavan. Isključivo samo kroz hranu nismo u mogućnosti nadomjestiti i nadopuniti nedostatak magnezija u organizmu.
Potrebno ga je dodavati prehrani kako bi nahranili naš organizam sa potrebnom svakodnevnom količinom magnezija.

Kako da se pripremite za savršeni zimski godišnji odmor u planinama i alpama i uživate u skijanju bez grčeva, bolova u mišićima, poteškoće spavanja, vrtoglavica, umora, glavobolje, gubitka apetita, mučnina ili povraćanje?

Na nadmorskoj visini ima manje kisika i tlak zraka je niži, što je problematično za mozak, to zahtijeva veliku količinu zraka (kisika) za funkcioniranje. Oni koji putuju s razine mora na višu razinu a to su alpe i planine, povećavaju rizik razvijanje simptoma, koji su, uglavnom, blagi, ali mogu potencijalno postati opasni po život. Poteškoće spavanja, vrtoglavica, umor, glavobolje, gubitak apetita, mučnina ili povraćanje mogu započeti bilo gdje od šest sati do dva dana nakon dolaska i trajati danima.
Uzimanje magnezij klorida 10 dan prije brzog uspona na planine uklanja ozbiljnost bolesti nadmorske visine.
Magnezij je odgovoran za transport kisika u organizmu i ujedno vam pomaže da na nadmorskim visinama iako je manje kisika vaše tijelo ga ipak ima dovoljno u organizmu. Magnezij je odgovoran za optimalnu raspoloživosti kisika u organizmu.

Vaš savršeni prijatelj u planinama je magnezij klorid. Možete ga koristiti u tekućem ioniziranim obliku, koji zahvaljujući svojom molekularnom strukturnom i farmaceutskom čistoćom se smije uzimati oralno i dermalno. Optimalno je pripremljen za lokalno korištenje kod grčeva koji se pojavljuju poslije ili za vrijeme skijanja. Nakon skijaškog dana regeneracija će biti brža i vi spremni za novi skijaški dan. I svojim svojstvom za koji je odgovoran će onemogućiti simptome bolest nadmorske visine.#be_natur - FEEL THE DIFFERENCE
Newsletter

Sign up for our newsletter! We will inform you about the various benefits of magnesium, tips, interesting facts and promotions in our webshop.